Wellnesshotels in Luxemburg

Wellnessweekend in Luxemburg

Het kleine maar veelzijdige Luxemburg leent zich uitstekend voor een wellnessweekend weg. De vele gemoedelijke familiehotels in Luxemburg in combinatie met de natuurlijke omgeving, maakt Luxemburg zeer geschikt als wellnessbestemming. Er zijn vele hotels met wellnessfaciliteiten, mooie wandel- en fietspaden en gezellige historische stadjes. Dat en meer maakt Luxemburg tot een aanrader voor een sauna weekendje weg. Een weekendje weg in Luxemburg zo geregeld. Daarnaast kun je in Luxemburg ook heerlijk culinair dineren. Maar bovenal gaat het je natuurlijk om te ontspannen in of vlakbij het hotel. In een van de sauna’s of zwembaden of tijdens een verfrissende beautybehandeling. Zo kom je na een wellnessweekendje weg in Luxemburg weer op en top thuis. We bieden op onze website wellnesshotels met sauna arrangementen in Luxemburg, een prachtige en ontspannende bestemming met veel natuur. Voor een wellnessvakantie in Luxemburg heb je een ruime keuze. Kies uit verschillende regio's in Luxemburg waar je op een kuurweekendje weg kunt genieten. Bekijk het gehele aanbod wellnesshotels in Luxemburg.

Wellness in de Luxemburgse Ardennen

De meeste mensen kennen de Ardennen vooral van België. Maar wist je dat de Ardennen voor een deel ook in Luxemburg liggen? In deze heuvelachtige en bosrijke omgeving heb je een geweldig decor voor een ontspannen wellnessweekend in Luxemburg. Heb je even genoeg van de sauna en de wellnessbehandelingen maak dan eens een mooie boswandeling. Of breng tijdens je wellnessweekend in Luxemburg een bezoekje aan de stadjes Diekirch, Vianden of Echternach.

Wellness in Klein-Zwitserland

In het Noordoosten van Luxemburg, in het Duits-Luxemburgse Nationale Park dat doorloopt tot aan de Eifel, tref je een landschap met bizarre rotspartijen van zandsteen. Hier ligt Klein Zwitserland, zoals de Luxemburgers het zelf noemen, een omgeving met rotsige kloven, loofbossen en stromende beekjes. De zandsteenrotsen in dit gebied worden door bergbeklimmers vaak getrotseerd met klimijzers, haken en touwen. Dus als je tijdens je wellnessweekendje naast het relaxen in de sauna ook wat meer spanning zoekt, is bergbeklimmen een aanrader. Aan te bevelen is om dit alleen te doen onder begeleiding van een van de gespecialiseerde buitensport organisaties. Boek op deze website een sauna weekendje weg met een hotelaanbieding en wellness arrangement in Luxemburg!

Wellness in de Moezel regio

Luxemburg heeft veel riviertjes, die in het Noorden van het land diepe geulen hebben getrokken door het landschap, zoals de Sûre, die uitmondt in de Moezel. In het Zuidoosten van het Groothertogdom Luxemburg vormt de Moezel de natuurlijke grens tussen Luxemburg en Duitsland. Hoog boven de rivieren tronen vele min of meer goed onderhouden burchten en kastelen, die je aanvullend op je sauna weekend weg in Luxemburg kunt gaan bezoeken. Het Moezeldal is hier veel breder dan op het traject Trier - Koblenz in Duitsland. Maar aan beide zijden van de grens vind je, reeds sinds de tijd van de Romeinen, op de heuvels langs de Moezel prachtige wijngaarden, die het landschap een extra bijzonder tintje geven.